
Høsting rundt Oslo
Fra slutten av mars begynner stornesle å dukke opp langst åker og enger på Bygdøy. Men det finnes også på mange andre steder: langst elver, i parker og hager. Det foretrekker nitrogen holding jord- rund stall, og kompost hauger hvor det er rikelig tilgang på gjødsel. Så søk ved siden av gårder hvor de har kuer og hester. Men, husk å ta med hansker. Det er beste å plukke de unge, nye bladene på top som ikke brenner. Men, man må være forsiktig med de store bladene som brenner. Heldigvis forsvinner brennhårene etter et par minutter i kokende vann.

Brenneslesuppe
4 porsjoner3 dl friske grønne blader av brennesle
1 liter kraft eller vann og buljongterninger
1 ss margarin
2 ss hvetemel

Smaker fortreffelig med brødskiver stekt i smør med gressløk. Veldig rimelig mat. Bruk de nye neslene om våren og forsommer.
Flere oppskrifter
No comments:
Post a Comment